Hét netwerk voor vrouwelijke IE experts

Ben jij een vrouwelijke IE expert? Vind jij ook dat vrouwen binnen het intellectuele eigendom zichtbaar moeten zijn? Dan is het netwerk voor vrouwelijke IE experts je op het lijf geschreven. We streven naar meer vrouwen op het podium van het
intellectuele eigendom.

Stichting The FIPE is een vrouwennetwerk voor alle IE professionals. Of je nu advocaat, rechter, wetenschapper of gemachtigde bent. Of op een andere manier expert op het gebied van het intellectuele eigendom.

Meer weten? Neem dan snel contact op via hi@thefipe.nl

activiteiten

Stichting The FIPE is de vrouwelijke schakel in de intellectuele eigendom. Een paar keer per jaar organiseren we activiteiten, altijd opnieuw vanuit een originele invalshoek. Je wisselt van gedachten en deelt ervaringen.

Wil je erbij zijn? Neem dan snel contact op via hi@thefipe.nl

Global Networking Event AIPLI | The FIPE - 25 april 2023 

Schermafbeelding 2023 10 27 om 09.51.21

Voor de Nederlandse editie van het Global Networking Event bundelt AIPLA haar krachten samen met The FIPE. Hogan Lovells heeft dit evenement wederom gehost op haar kantoor te Amsterdam.

Dit jaar was het thema “Owning Your Voice, as an encouragement for women to fillup their space and speak up their role in the profession” en heeft Ellen Jansen – octrooihoudster, entrepreneur, public speaker, coach, auteur en ambassadrice voor Workplace Pride - een inspirerende lezing gegeven. Ellen heeft een indrukwekkend levensverhaal. Geboren in een jongenslichaam groeide ze op tot een populaire puber en een daadkrachtige ondernemer. Voor de buitenwereld leek Ellen alles voor de wind te gaan. Diep van binnen was ze echter doodongelukkig. Op het dieptepunt koos ze uiteindelijk voluit voor een bevrijdende transitie. En daardoor werd ze eindelijk Ellen, de stralende en gelukkige (zaken)vrouw die ze nu is.

Ellen is met haar bedrijf Cheappower4U succesvol op het gebied van energietransities in de woningbouw. Als coach en spreker helpt zij daarnaast mensen, teams en organisaties met gewenste transformaties. Ook zet Ellen zich als ambassadrice in voor initiatieven die een inclusieve samenleving nastreven.

Ellen is tijdens haar lezing onder meer ingegaan op haar levensverhaal (transitie), innerlijke kracht en haar werk in IE.

Happy Holidays 2022 | The FIPE

UnnamedWe staan op de drempel van een nieuw jaar. Een mooi moment om terug te blikken naar het afgelopen lustrumjaar.

In 2022 vonden de volgende events plaats:

  • 8 februari 2022, Women in IP webinar, Kilborn Strode
  • 8 maart 2022, Lustrum The FIPE, De Brauw Blackstone Westbroek
  • 7 april 2022, AIPLA Women in IP Global Networking Event, Hoyng Rokh Monogier
  • 11 mei 2022, Chiefs in IP (ChIPs) Network Event (launch Amsterdam Chapter), Brinkhof
  • 24 mei 2022, de expositie The Return, Brigitte Spiegeler (Heffels Spiegeler advocaten) en Claudia Zuidema (deLex )
  • 6 december 2022, Work Hard Play Hard, Freshfields

We zijn dankbaar voor de steun van onze loyale sponsors. 

Ook dit jaar zagen we weer meer IE-vrouwen op het podium. Daar doen we het met elkaar voor en met plezier.
We kijken met hoop, wensen en nieuwsgierigheid naar de toekomst. 

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar,

Claudia Zuidema, Ady van Nieuwenhuizen, Judith Krens en Vivien Rörsch

ChIPs & The FIPE x Freshfields, Work hard, play hard - 6 december 2022

Amsterdam chips event work hard play hard nl 1aebd3ad dcf7 4784 9351 3d1d0b7f8191

Naast alle ambities die we nastreven binnen ons werk houden we er ook hobby’s op na. Hobby’s geven energie en plezier, maar dragen ook bij aan zelfontplooiing, persoonlijke effectiviteit en werkprestaties. Hoe creëer je daarvoor voldoende tijd in een overvolle agenda, en hoe bewaak je continuïteit? En wat kunnen we leren van mensen die van een hobby hun werk hebben gemaakt? Wat zeggen zij over het volgen van een passie, het aangaan van grote uitdagingen en het ontwikkelen van weerbaarheid als het een tijdje tegenzit?

Tijdens deze ChIPs Amsterdam editie werden vrouwelijke IE-professionals uitgenodigd met verschillende achtergronden om hierover samen van gedachten te wisselen. Onze gastspreker van deze middag was celliste Dionne Nijsten. Na haar studie op het Conservatorium in Utrecht en Tilburg speelde ze in diverse orkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest, Sinfonia Rotterdam, Metropole Orkest en het Noordpool Orkest. Ze heeft haar presentatie afgesloten met een mooi concert. Aansluitend was er een borrel waarbij in een korte Meet & Connect game met elkaar verder is gepraat over ieders ervaringen op dit gebied. 

FIPE @ Pulchri Studio - 24 mei 2022

.Sinds de oprichting van The FIPE is de wereld enorm veranderd. Maar één ding is hetzelfde gebleven: onze toewijding om vrouwelijke IE-experts met elkaar in contact te brengen en te stimuleren zichzelf meer zichtbaar te maken.

deLex organiseerde samen met Brigitte Spiegeler, dit keer in haar hoedanigheid als kunstenaar en curator, een prachtige internationale groepsexpositie  'The Return' in Pulchri Studio in Den Haag met kunstenaars Boukje Janssen, Ekin Su Koc, Sina Dyks, Gaetano di Gregorio en Ruth Biller. 

Jim van der Meer Mohr van het programma Tussen kunst en kitsch heeft ons meegenomen in zijn werk als taxateur.  Jim heeft ook drie stukken beoordeeld. Was het kunst of was het kitsch?

PHOTO 2022 05 04 21 09 03

Alles onder controle! ChIPs NL launch event - 11 mei 2022

Iedereen die in het leven een uitdaging aangaat, zal angsten en twijfels moeten trotseren om succesvol te zijn. Maar hoe doe je dat? Op woensdag 11 mei 2022 heeft Brinkhof een netwerkmiddag georganiseerd voor vrouwen die werken op het snijvlak van technologie, IE-recht en policy. De aanleiding was een nieuw Amsterdams chapter van non-profitorganisatie Chiefs in IP (ChIPs), mede mogelijk gemaakt door The FIPE.

Toekomstverkenner en antropoloog Roanne van Voorst heeft een keynote gegeven over haar onderzoek naar verschillende soorten angst bij extreme sporters. Hoe gaan klimmers of BASE-jumpers om met angst en twijfels? En wat is een effectieve strategie voor de angst die iedereen wel eens ervaart op verschillende momenten in het leven?

In een paneldissucssie is Dorien Verhulst in gesprek gegaan met Anouk Boon, corporate patent counsel & Head IP bij Avantium, Jacqueline Schaap, partner bij Visser, Schaap en Krijger en aankomend (duo)deken in Amsterdam, Milica Antic, head of legal bij Google Netherlands, Marijn Kingma, partner bij Höcker,Janneke Slöetjes, head of global public affairs bij Vinted en Fatiya Munkaila, advocaat bij Brinkhof. Wat zijn de uitdagingen waar zij voor hebben gestaan, of misschien wel middenin zitten? Welke methoden gebruiken zij om hun doel te bereiken? Zijn er lessen voor een nieuwe generatie? Het was een erg leerzame en waardevolle discussie.

AIPLA's Women in IP Global Networking Event - 7 April 2022

Schermafbeelding 2023 10 26 om 14.46.57

On 7 April 2022 HOYNG ROKH MONEGIER organized this years Women in IP Global Networking Event., which was all about sustainability.

Four speakers were featured, each involved in making their industry more sustainable, ranging from fashion to chemistry: Eugenie Mulier (Founder of Archivist Studio), Job van Hooijdonk (Founder of Regreener), Anne Berends (Program director sustainable technology at Seaborough) and Frank Schaap (Director business development at Chemelot). In short, stimulating lectures, they talked about their drive to make the world more sustainable and how IP affects their business and ideas.

We ended the afternoon on a more informal note with a networking reception with drinks and small bites, vegetarian of course.

FIPE - International Women's Day

Unnamed 2

Op internationale vrouwendag, 8 maart 2022, heeft het lustrum van The FIPE bij De Brauw Blackstone Westbroek plaatsgevonden. Joyce de Ruiter heeft haar inspirerende verhaal over wendbaarheid en persoonlijk leiderschap verteld.

Joyce is auteur van het boek ‘Niet horen Niet zien Niet zwijgen’. Langzaam verliest Joyce twee van haar zintuigen waarmee ze communiceert en zelfstandig kan functioneren. Zij leeft in een continu veranderproces met de keuze: 'hoe ga ik hier mee om?'. 
Als spreker heeft zij verteld over de manier waarop zij haar persoonlijke uitdagingen heeft kunnen ombuigen van een bedreiging naar een kans. Zij deelde haar prachtige levensverhaal met haar beste persoonlijke inzichten gecombineerd met psychologische aspecten van veranderen. Iedere verandering kan de katalysator of voedingsbodem zijn voor toekomstige kansen en successen. 

Women in IP webinar, Kilburn & Strode & The FIPE - 8 februari 2022

Unnamed

Op 8  februari hebben Kilburn & Strode en The FIPE expertise en ervaringen gebundeld voor een interactief webinar omtrent vooroordelen, het bespreekbaar maken en het doorbreken daarvan. Er is voor deze dag een divers panel samengesteld van vrouwen werkzaam in diverse sectoren binnen het IE-recht, die openhartig hun ervaringen met de deelnemers hebben gedeeld:

  • Claudia Zeri – Advocaat bij Coupry
  • Maaike van Velzen – Octrooigemachtigde en partner bij Deloitte Nederland
  • Daphne Kroese – Jurist IE bij Dümmen Orange

Rike Dekker, octrooigemachtigde en partner bij Kilburn & Strode, trad op als host van de webinar.

AIPLA Women in IP Law 2021
Global Networking Event - 4 May 2021 (virtual event)

Image001

On May 4 2021 Hogan Lovells organized the AIPLA Women in IP Law 2021 Global Networking Event in collaboration with AIPLA (American International Property Law Association) and The FIPE (Female Intellectual Property Experts).

This year’s event was centered on Michelle Obama’s book “Becoming”. The themes identified in her book, which are based on her life experiences, are surprisingly relevant. Did you know that Michelle Obama herself was an intellectual property lawyer at Sidley Austin? That she faced struggles in finding meaningful work, while also balancing her career.

Van links naar rechts:

Online FIPE event - gebrouwen door vrouwen - 25 februari 2021

In samenwerking met The FIPE (Female Intellectual Property Experts) presenteerde Bird & Bird een inspirerend webinar over bier en vrouwelijk ondernemerschap.
Vijf jaar geleden startten de zussen Do & Tessel de Heij het zeer succesvolle biermerk Gebrouwen door Vrouwen. Inmiddels zijn er 8 heerlijke Gebrouwen door Vrouwen bieren, een eigen bar en zelfs een Gebrouwen door Vrouwen boek. Op 25 februari vertelden Do & Tessel u in een uur alles over het opstarten van hun onderneming, de kunst van het bier brouwen én bier proeven, en natuurlijk over vrouwelijk ondernemerschap in een mannenwereld.
Tijdens het event werden verschillende biertjes geproefd wat het verhaal echt tot leven bracht.

Women in IP 2020 - 29 September 2020 (Virtual event)

On September 29 HOYNG ROKH MONEGIER organized a cross-border virtual meeting and networking event with keynote speakers Yulia Stark and Rik Vera, in collaboration with AIPLA (American Intellectual Property Law Association) and the FIPE (Female Intellectual Property Experts).

The virtual Zoom-event started at 4:00 PM until 5.30 PM.
Programme: 
4.00 – 5.00pm: Keynote by Yulia Stark and Rik Vera: Business and Life in the “day after COVID-19” and what to do today: this keynote will help you find a better balance, motivation and energy in this “new normal”.

5.00 – 5.30pm: Networking moderated by HOYNG ROKH MONEGIER:
•    Ecosystems vs. Partnerships
•    Mindset on a changing world
•    Diversity & Curiosity: the power of Female Leadership

Yulia Stark and Rik Vera are both experienced keynote speakers. Yulia was a private banker before launching her own business and the FAB (Female and Business Academy), giving visibility to women entrepreneurs worldwide. Rik Vera is a sought after thought leader on customer centric business strategies for the Day After Tomorrow. Rik has delivered over 1000 keynotes and has energized and inspired audiences in over 40 countries.

We look forward to welcoming a diverse group of high-profile women active in IP and hope to see you soon in “real life”!

Webinar pro-actief aan jouw carrière werken - 30 april 2020

Online-event met The FIPE

Elodie van Sytzama

Dit is niet het moment om af te wachten. Welke actie kunnen wij zelf nemen? Zijn daar beproefde methoden voor? Ja, die zijn er zeker.

Vaardigheden en tips uit onderhandelingstheorie. En die deelt Elodie graag! Met jarenlange ervaring helpt zij vrouwen (en mannen) in de top door politiek vaarwater heen. Ze haalt het beste naar boven in advocaten, rechters, wetenschappers en praktijkjuristen die willen investeren in hun leiderschap.

De Corona-maatregelen raken iedereen. We jongleren met kinderen en thuiswerken. Congressen, netwerkbijeenkomsten en andere activiteiten worden afgezegd. Over alles bestaat op dit moment onzekerheid.

Wij willen graag met jullie in contact blijven, vertrouwen houden en perspectief bieden.

Elodie van Sytzama gaf speciaal voor The Fipe een webinar. Ze leerde ons 4 manieren om pro-actief aan onze carrière te werken.

Aansluitende The Fipe netwerkborrel

De webinar werd afgesloten met een online The Fipe netwerkborrel via Zoom.

AIPLA Women in IP Global Networking Event - 2 april 2020 (rescheduled)

Rescheduled to september 2020. Exact date to be announced.

HOYNG ROKH MONEGIER is proud to sponsor and co-organizes this event with AIPLA and The FIPE (Female Intellectual Property Experts).

 
The Women in IP Global Networking Event is an initiative from AIPLA (American Intellectual Property Law Assiciation). This global event is being held at over 52 locations in 21 different countries with a mission to help connect, inspire, and empower women in IP law. 

Nieuwjaarsbijeenkomst - 20 januari 2020

Duo-interview Xandra Kiers-Becking - raadsheer Hof Den Haag & Marleen van der Horst - partner BarentsKrans

The FIPE @ BarentsKrans in Den Haag 2020

AIPLA’s Women in IP Global Networking Event: To the top of the mountain - 4 april 2019

Dit evenement werd mogelijk gemaakt door Hogan Lovells, met dank aan The Fipe bestuurslid Liselotte Cortenraad.
Heb je het al voorbij zien komen? Bernice Notenboom was te gast bij Hogan Lovells. Zij sprak over waardevolle levenslessen zoals blijven focussen als de kou in je longen bijt, grenzen verleggen in de dode zone van Everest en mentaal sterk blijven tot het eind in Siberië. Deze expeditie-ervaringen die prachtige metaforen zijn, kunnen ook voor jouw werk van belang zijn.

The Fipe event: fopspenen, ondernemerschap & lef

12 februari 2019

Dit evenement is mogelijk gemaakt door Van Doorne, met dank aan Kriek Wille, een van onze bestuursleden.

Tijdens deze bijeenkomst heeft, Vivienne Van Eijkelenborg, CEO van babyproductenmerk Difrax, een lezing gegeven. Ze was zakenvrouw van het jaar 2016, is ook wel bekend als de fopspenenfee en maakte van een klein familiebedrijf een internationale miljoenenonderneming.
 
We gingen met haar in gesprek over lef & ondernemerschap, met na afloop een netwerkborrel.
 

Verdrink geen dooie eend – event bij Houthoff op 18 september 2018

Hoe om te gaan met moeilijke situaties? In een interview gaf Marry de Gaay Fortman tintelende tips om succesvoller, slagvaardiger en innovatiever te zijn. Marry is advocaat-partner bij Houthoff, commissaris van De Nederlandsche Bank en KLM en voorzitter van Stichting Topvrouwen.

Kern van het gesprek:
- Onderschat de kracht van beminnelijkheid niet. Focus op het bereiken van gezamenlijke doelen.
- Vrouwelijk talent moet in Nederland optimaal ingezet worden.
- Vrouwen, zorg dat je zichtbaar bent.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat het Manifest EQUALITY2020 aansluit op onze missie. Daarom ondersteunt The FIPE het Manifest. Mannen en vrouwen hebben elkaar nodig om organisaties toekomstbestendig te maken. Samen op weg naar een toekomst waarin gelijkwaardigheid vanzelfsprekend is

AIPLA's Women in IP Global Networking Event - 19 april 2018

For this special Benelux edition, AIPLA joined forces with The FIPE (Female Intellectual Property Experts). HOYNG ROKH MONEGIER was proud to sponsor and co-organize this event.

The event hosted a panel discussion with inspiring women who built their career in various branches of IP, including Eva van Wanrooij (Director IP, Nutreco), Lutgarde Liezenberg (CEO Novagraaf), Mireille van Eechoud (professor Information Law, University of Amsterdam), Judith Krens (partner, Taylor Wessing), and Eda Emirdag (patent examiner, European Patent Office).

Storytelling event 10 oktober 2017

Je kent vast de kracht van verhalen. Je maakt jezelf, organisatie of werk een stuk interessanter door de aandacht van je gesprekspartner te kietelen met een pakkend verhaal. Maar hoe doe je dat?

Laten we elkaar helpen bij het vinden van de juiste woorden en het geven van een sterke presentatie. Milou Dijkman van Speak to Inspire geeft praktische tips om een helder, inspirerend verhaal te vertellen

Oprichtingsbijeenkomst 8 maart 2017

“So cool to be a woman in IP”
Trendforecaster Antoinette van den Berg, Lady in Blu.

sponsors

Weet jij een sponsor? Twijfel niet om ons te contacteren via 06 104 260 00 of hi@thefipe.nl

Wil je The FIPE steunen? Jouw gift is welkom op rekeningnummer NL82 BUNQ 2206 8925 37 of via https://bunq.me/TheFIPE. Met jouw hulp financieren wij het volgende event.

The FIPE bereikt meer dan 5.000 professionals. We hebben bijna 500 vrouwen op onze direct mailinglist staan. Onze activiteiten zijn altijd volgeboekt. Waarom dit succes? Dat is eenvoudig: omdat de zichtbaarheid van IE vrouwen belangrijk is.

The FIPE bedankt:
De Brauw Blackstone Westbroek
Taylor Wessing
Novagraaf
deLex 
VIE / AIPPI Nederland
Houthoff

Signify

Dankzij deze sponsors lukt het om telkens succesvolle en inspirerende activiteiten te organiseren.

organisatie

The FIPE is een stichting zonder winstoogmerk. StatutenPrivacy Statement.

Het bestuur:
Vivien Rörsch - voorzitter
Judith Krens - vice-voorzitter
Ady van Nieuwenhuizen - penningmeester
Claudia Zuidema - secretaris

Het comité van aanbeveling:
Madeleine de Cock Buning
Jenny Cromsigt
Mireille van Eechoud
Merel Kamp
Kriek Wille
Simone Pelkmans

Het sleutelwoord achter de succesformule van The FIPE is “samenwerking”. Samen geven we het intellectuele eigendom een impuls!

Iets voor jou?  Neem dan snel contact via hi@thefipe.nl of meld je aan voor een van onze activiteiten.

Van links naar rechts: Judith Krens, Vivien Rörsch, Claudia Zuidema en Ady van Nieuwenhuizen

media

Vrouwen eisen het podium op, Advocatenblad 2017/3

Lancering Female Intellectual Property Experts, Mr. Online maart 2017

Oprichtingsbijeenkomst The FIPE: “So cool to be a woman in IP”, IE-forum 15 maart 2017

contact

Ben jij een vrouwelijke IE expert? En wil je je aansluiten bij ons netwerk? Vul dan het contactformulier in.

Wil je The FIPE steunen? Jouw gift is welkom op rekeningnummer NL82 BUNQ 2206 8925 37 of via https://bunq.me/TheFIPE. Met jouw hulp financieren wij het volgende event.